demam .. demam .. MENTOR 5

Konsert Akhir Mentor 5 akhirnya tiba! Kelibat 4 pasangan Mentor dan Protege disaksikan secara langsung di Auditorium MBSA malam semalam. Meriah dan bertenaga! Setiap Protege telah menyampaikan sebuah lagu solo dan juga sebuah nyanyian duet bersama penyanyi jemputan dan nyanyian lagu ciptaan sendiri..







kiri - eqa
tengah - salma
kanan - shiha

betul kan aku tulis nie ... bukan dari kanan eqa kan ?? ahahhaa goli seyh aku .. ade kena hempuk nan peminat mereka kalau silap .. saje ea ..senda di malam or siang hari .. ehhee... macam kowang tengok mentor nie .. masa final je ghasak semua tengok kan ? elehhh malu la uh .. kantoi ..semalam kan aku tropong ajaib semua rumah2 .. wahhh siap ade pasang banner ek .. kowang sokong sape .. alalalla kuci kuci .. kuih kauci lak korang nie .. :-p


aku nie peminat no satu salma .. nak tahu sbab ape ..sebab aku fanatik erra fazira woo .. dh la comel , suke tgok bibir n mata erra .. opsss bibir ek .. xla dye comel mcm barbie ... mana semua lagu n cerita dye xpernah aku miss pon nonton ... eh tonton .. mesti beli n saksi .. pastu kena lak protege dye si salma uh .. walaweyhhh jilat2 kaki laaa aku ..eh x x yang tue tipu la ... xkan nk jilat kaki bagai ..eee geli pulak ..ngotor jerk ...
aku siap gaduh nan dad aku ... nak tahu gaduh ape .. hahaha geli hati seyh ...
aku cakap ...ahhhh salma menang ... dad n mum erin ckp ape ..ye je kak oi .. tapi mmg sedap sore dye .. wahh kalau salma menang malu woo mereka semua ..sebab ape ..sebab mula2 mentor kan nak 2 orang je .. mentor erra n afdlin shauki kan x layak ... sooo pihak media mentor cakap nak 3 orang pulak ..bikin suspen derrr je orang mentor nie .. mula2 dh down dh aku tgok akk tersayang aku erra xdapat .. sooo dapat .. last2 menang lak .. perghhh mmg rezeki la ek ....
juara @ pemenang Mentor 5 ialah Salma iaitu protege kepada Erra Fazira dengan 85 markah di ikuti Shiha di tempat ke 2 dengan 63 markah manakala Iqa di tempat ke 3 dengan 56 markah.
Ini bermakna Salma dan Erra Fazira akan membawa balik RM 100 000 dan sebuah kereta Chevrolet Kruze.

aku dengar aja dya juara ... walamak ai ... nk main hentak2 jari aku kat skrin television tu ..xsangka gile salma menang ... peminat aku no 1 .. dye nyanyi memang aura betul ..smpai remang bulu roma aku .. then dye nye high note boleh lepas .. tapi lower note kena praktis kan lagi....
persembahan salma ...

Salma akan bergandingan dengan Jaclyn Victor dengan rangkaian lagu 'Cinta' dan 'Rindu'. Untuk lagu solo, Salma akan mendendangkan lagu 'Listen' yang dipopularkan oleh Beyonce dan  'single' pertama Salma berjudul 'Aku Permata'.


Untuk segmen lagu solo, Shiha akan menyanyikan 'Kisah Hati' yang dipopularkan oleh Alyah dan berduet bersama Black dengan medley lagu 'Ghazal Untuk Rabiah' dan 'Balqis'. Lagu 'single' Shiha pula bertajuk 'Bila Bertemu Mu'. .... 

alamak aiii ... masa shiha nyanyi lagu balqis n ghazal untuk rabiah uh .. mcm di negeri arab aku .. yang black lak dh mcm kat nigeria dh ..siap ular2 kat pale dye .. kelakar lak tgok kan .... tapi mmg besh suara shiha lunak .. bukan senang nak cari .. lagi pon utk arwah sape abg ke abah dye ..aku x bape dgr .. xpe katanya ... janji dapat masuk final wpon tempat kedua ..saya bersyukur atas semua pembimbing n berkat doa ibu saya .. 


Iqa akan menyanyikan lagu Sheila Majid 'Ku Mohon' untuk segmen lagu solo. Artis pilihan Iqa pula ialah Faizal Tahir dan akan berduet dengan lagu 'Karma'. 'Single' Iqa yang pertama bertajuk 'Di Penghujungnya'.

daaaa tamat sudahh .. xmahu gaduh xmahu iri .. xmahu pikir nape nie kalah nape nie menang .. xyah .. mereka bahagia dgn kemenangan mereka .. haakkaka .. kite teruskan hidup ..weeee

kepada salma !! good luck n tahniah !!!

bai bai ...


1 000 orang doakan erin pregnant:

Munirah said... [Reply]

salma menang, salma menang! hehe