bersediakah aku

salam satu malaysia semua




hurmm sekarang semakin hampir waktunye ....first time aku alami situasi di mana, kedua-dua pengantin, ibu bapa pengatin perempuan harus membaca taklik. Selalunya pengantin saje. Kurang rasa sedih tu..tapi bila parent yang bace wahh mesti syahdu bertambah2 kan ..

pada aku bile pengantin lelaki baca, aku tak rasa apa lagi. masa ni la laki akan menanggung n memikul segala tanggung jawab mereka nnti ...

aku dengar ibu terpulang nak bace taklik atau tidak kan .. tapi setahu aku tok kadi tetap akan suruh ibu mmbace taklik . sebaakkk didada kite msti tambah pedih kan ... sangat2 rasa bile parent akan menjauh n melepaskan kite ..uwaaa dlu nan parent sekarang nan suami pulak

Pastu giliran pengantin perempuannya sendiri yg membaca taklik. Lagi la sayu....walaupun baca mengikut teks yg diberikan...tapi, perasaannya....adoi tak bole nak ckp. Mata aku dah sedikit berair masa ni. Hmm...

Kalau la aku di tempatnya masa tu,agaknya tak terluah kot. Sendu aku ni lain mcm sikit. Mau senyap sunyi jer jadinya. hurmm tambah pulak aku jenis hati kecik .cerita bout diri je aku dh mula mengalir ni kan bace taklik kan ....

tinggal beberapa bulan jer lagi. Lepasni, tanggungjawab dah makin berat. Tiada lagi nak bermalas-malasan tak buat kerja rumah atau memasakan ... aahhaha aku memang suke masak tapi bile nak masak mmg xde masa.. yelah aku keje ibarat 24 hours siang oficce malam bustand ..x ke penat aku .. pagi lagi aku kena buat barang bengkel keluar masuk ...

Aku bukannya tak reti, cuma buat masa ni, nak la bermanja2 dgn mum n dad  jer...pasni dah jd isteri org....semua kene buat sendiri DIBANTU oleh suami. Betul? :D hurmm kalau suami kite nak bantu . kalau x bantu aku titik2 tgn dye ehhehhe ..nusyuz x ? hahaha joking je kan ...

Taktau lah mcm mana perasaan aku nanti di hari nikahku. Sedih? Gembira? Teruja? sebak ? sayu ?


ahhhhhh korang ade rasa ape aku rasa x ?



bedebarnya aku sekarang nie .. tak sabar pun yerk :)

11 000 orang doakan erin pregnant:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said... [Reply]

johor kena baca sakinah taklik tu kan????
sayu oooooo sbb kita lepas tanggungjwb dr parents.
nasib baik kedah tak kena mcm tu....

erin moshimoshi said... [Reply]

aah johor kena eimy ... sayu la erin nnti

εїз Cik Fasya εїз said... [Reply]

fuh..kompem sebak..

kalo kt kelantan,benda2 ni mmg xde.so xdpt la nk merasa..

erin cover tau nk ngs tu.nti abes make up...;p

nurul izayani said... [Reply]

dengar org baca je dh sayu..kalu kita sendiri yg baca, xtau la mcm mana nant..boleh x request xnk baca? huhu..

Miss Ika said... [Reply]

dengar time abg dulu pun dah bengkak2 mata.
apatah lg diri sendiri. haha

erin moshimoshi said... [Reply]

fasya : ahahahha saje je kan

erin moshimoshi said... [Reply]

nurul n ika : tula erin selalu gak dgr kan .. abg sedara n akk kwen .. erin lak mcm mna ek .,
huhhuhu sebak sayu ...

wah cntrol makeup ahahhaa

maszull said... [Reply]

assalamualaikum erin...masa anak mama nikah tempuhari tok kadi x suruh mama baca ikut note yg disediakan tapi dia suruh ikut apa yang mama rasa masa tu...bayangkan nak ckp sendiri masa tu lagi la bertambah2 sayu tau...:)

BLuRpL3 said... [Reply]

sure mcm nak nanges.huhu

erin moshimoshi said... [Reply]

yeke mama ..wahhh sedighhh semua kan

Cik Azizah said... [Reply]

fuh..nasib baik jijah nikah hari tu takde baca taklik..selamat..kalau tak memang banjir la jijah nagis..hahaha