perlukah ?

salam semua :)


wee saturday yang suram kan .. yelah orang len ramai cuti ..kite kena kerja ...
maklum la swasta ..xpe la jnji xbosan .. huhuhuuh .. mood happy now ...
u allazz kenapa ade b2b yang mjlis x rmai ek mggu ni ...
erin ade 2 majlis kena hadir ni .. tapi ahad n selasa ....


okay now kite nak bercerita tentang salah satu pantang larang pengantin ..
adekah benar petua sekarang ? atau pun kalut n karut ... mcm lanun mng wang dinar...

iaitu



salah satu amalan bakal peranten   

selalu amalkan makan jamu agar malam pengantin tidak mengecewakan ..
apekaah maksud tersirat itu ? aku masih xpaham smpai la sekarang .. hurmmm 
kata orang sblm kwen x elok minum jamu or parapat bagai ...
tapi aku bce pntg larang pengantin kena amalkan pulak makan jamu nie ?

mana satu kite kena ikut nie ?



mandi bunga pula ? wajib kan mndi bunga ..
aku ni mmg teringin la sgt nak mndi bunga hhehehe tapi segan la ..walaupun perempuan yang akan urut kite.

Khasiat Mandi Bunga Aura Seri ♥

-Menaikkan seri wajah
-Mempertingkatkan proses awet muda
-Memelihara kesabaran&kerohanian diri dalaman
-Menguatkan daya penarik anda
-Menstabilkan emosi,spiritual,mental&fizikal
-Meredakan stress&mampu memberikan ketenangan
-Perlindungan psikik&gangguan unsur asing
-Mengubah personaliti&pemikiran ke arah yg lebih positif
-Tampil lebih berkeyakinan
-Mengimbangi&mengaktifkan semula hormon didalam badan
-Menyingkirkan aura yg kotor


haaaa tu dia .. ape kata kite g mandi bunga nak ?


aku masih curiga dgn jamu nie ..
ade tip or idea x ? plzzzz ex bride or b2b


4 000 orang doakan erin pregnant:

izaFiza said... [Reply]

pasal jamu kurang pasti la.tapi mandi bunga memang best.even iza yg lmbat lg nk kawen pon amalkan jugak.mandi bunga takpun mandi ngan perahan limau nipis.segar sangat.=)

maszull said... [Reply]

asslamualaikum erin...pada mama mmg elok sebelum kawen amalkn mkn jamu ni utk kesihatan tubuh badan kita tapi terpulanglah pada diri sendiri suka atau x...

anak mama pun sebelum kawen pun mkn jamu gak...utk kesihatan dalaman tubuh badan tu jer...:)

erin moshimoshi said... [Reply]

mama minu jamu ape yerk mama ?

maszull said... [Reply]

assalamualaikum erin...kalau erin nak mkn jamu pi kedai jamu beli jamu mak dara 'amira'namanya botol die color pink....tu mmg baik utk gadis n selepas kawin pun elok mkn....selamat mencuba yer...:)

p/s anak mama pun amalkn jamu tu...:)