prosedur nikah bg perempuan

credit from rai ..


sorry dear i share2 ...sekarang saya tengah nak uruskan bahagian akuan bujang bagi lelaki n perempuan ..walaupun kami sama kampung tapi nama kawasan dah len terpaksa la ketua kampung laen2 kan ..


kalau aku ade pejabat sendiri ..suruh bos aku buat boleh x yer ? tapi format lak kite xde mcm mana tu yer.
ayooo agak rumit jgak nak kawen ni ..ingat tam tomoh je hahaha...


  1. Dapatkan borang PERMOHONAN KAHWIN BAGI PEREMPUAN 2C.
  2. Isi mana yang korang sepatutnya isi.
  3. Wali wajib isi borang 2D.
  4. Semua borang hendaklah di sertakan dengan salinan
    a) IC pengantin perempuan, wali, 2 saksi
    b) Sijil Kursus Perkahwinan
    c) Surat Ujian HIV
    d) Borang asal lengkap yang sudah di sahkan dari pihak lelaki
  5. Dah complete, pergi bawak borang tu semua ke pejabat kadi daerah masing-masing bersama-sama dengan Wali, dan 2 orang saksi
  6. Qariah akan cop dan sah kan
  7. Bawak borang tadi ke JAIS daerah masing-masing 
  8. Lepas dah dapat segala kebenaran dari pihak JAIS, borang tadi kena hantar balik ke Qariah dan Qariah akan simpan sampai masa nikah.

ok now saya masih belum lengkap ..borang nikah pun belum diisi ... hurmmm tang interview lak ...kawasan johor saje leceh ye syg ..ade interview .. len xde .. lemah den interview bagai nie:( 

redhaaa ... bye

10 000 orang doakan erin pregnant:

Fariza said... [Reply]

HIK3. all the best. johor mmg leceh kan sbb ada interview. takut. :p tp yakin bleh buat.

Cikpuan rara said... [Reply]

buat sume slow2.insyaAllah ok sume =)

erin moshimoshi said... [Reply]

fariza : tula tapi terpksa redha la negeri sndri kan


rara :tq darling ... amin hendaknya

nurul izayani said... [Reply]

erin..pergi pejabt kadi dgn wali dan 2 org saksi? xpayah kn..kita pergi sorg je cukup..bw sume dokumen yg dh complete..

Epa Zarifa said... [Reply]

good luck dgn interview tu :)

erin moshimoshi said... [Reply]

yani : ade yang kena tengok setengah kadi jga dear...

epa ..tq lalink

maszull said... [Reply]

assalamualaikum erin...anak mama dulu gi interview sorang jer sbb pasangannya dulu berada luar kawasan...:)

plain jane said... [Reply]

ye betul kata izayani.... step 5 tu tak payah.

erin moshimoshi said... [Reply]

mama : wahh sng x soalan dye masa tu ?

plain : kalau x pyh sng la ek2 :) yahoo

Cik Azizah said... [Reply]

org kta soalan masa interview johor susah..hahaha tp good luck untu erin. heheh

nasib jijah xde..tok imam masa nak akad nikah pon xde soalan. teheeeeee~~