Arini cuti & kami xmau kuar . Lagipon kite kena la jaga selera n perut suami kite ..huhuu..nama pon makan gaji kan so xde lah mewah kemain. Cukup2 je pas dah tolak macam2..Lagipon skang ni kalau makan luar pun bile teringin makan bnda yg x mampu masak , okeh,berbalik kepada tajuk asal..hahaa..oleh kerana takmo kuar tidak beerti bersenang lenang. Ada perut yang perlu dijaga..hehee... ;p
Jadi, aku pon memasak la lauk ayam masak lada hitam nie. Masak pon dah pukul taraa nampak sedap tak?
Bahan-bahan (5 orang)
5 ketul ayam
6 ulas bawang merah – ditumbuk
2 ulas bawang putih – ditumbuk
1 inci halia – dihiris
1 sudu kecil lada hitam
2 sudu besar sos tiram
4 sudu besar kicap manis
1/2 cawan air
1 sudu kecil tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air)
Garam dan gula
Minyak masak untuk menumis
6 ulas bawang merah – ditumbuk
2 ulas bawang putih – ditumbuk
1 inci halia – dihiris
1 sudu kecil lada hitam
2 sudu besar sos tiram
4 sudu besar kicap manis
1/2 cawan air
1 sudu kecil tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air)
Garam dan gula
Minyak masak untuk menumis
kalau erin ayam x payah perap2 ...sama je rencah n resepi nye kalau x perap ..janji basic tu ade :)
cara cara untuk kite menyediakan nye ....
- Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan lada hitam sehingga naik bau.
- Masukkan sos tiram, kicap manis dan air. Kacau hingga sekata. Kemudian masukkan air bancuhan tepung jagung.
- Masukkan ayam dan gaul hingga sekata.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Siap untuk dihidangkan.
6 000 orang doakan erin pregnant:
wah..bleh cuba nie..thanks erin..=)
wah.simple.boleh try neh.heee..
nampak sedap..:)
nampak sedap nie. boleh try. thanx. :)
salam...wah nampak sedap tu
nampak sedap.. boleh cuba nanti.
Post a Comment