telan air liur sekarang . !! FOODPORN ... Slllrpppp



hohoho entri aku memang agak mencanak la sikit kan ... nama tajuk pun dh buat kite pelik ... bukan porn lain .. tapi saje mengubah jadi kan food porn ... grrr sedap2 ...

sila la kecur kan air liur anda .Take note, gambar ni semua makanan yang aku suke !! Punya aku suka discover foods kat Malaysia ni haha. Ada banyak sebenarnya lagi tapi aku ingat better upload sikit sikit, tak larat weyyy nak upload. 


Akhir kata, selamat mengecurkan air liur anda!



cempedak goreng tepung 

Musim cempedak datang lagi , mana2 pergi kelihatan gerai menjual buah2an turut menjual cempedak. Gerai jualan makanan bergoreng juga sudah mula beraroma dengan bau cempedak goreng selain pisang dan lain2. 



Spagetti



sambal kering tempe ikan bilis

masak ni ermm memang paling simple yang pernah aku buat ..memang sedap n terbaik ..
bahan2 nye pun simple .. 



labu manis masak lemak

dapat makan tengah hari ni , memang la terbaik ... ntah x tahu nak makan sayur ape lagi .. lama x dapat makan masak lemak labu ni .. 


Lemak Nenas Udang


Rainbow Cake

dari zaman birthday aku , aku memang teringin nak makan rainbow cake ni ..
bile aku nak dapat makan rainbow cake ni ...



Pavlova ohhh Pavlova




Kuih Bingka Pandan



Bebola Getuk Ubi Goreng 

Pernah makan getuk ubi yang dibentuk bebola, Makan pulak dengan sambal kicap. Kalau kmpung dia dihidangkan pada waktu sarapan tapi atau minum petang 









Soto Ayam 

makanan soto ni memang sejak azali mana2 kalau pergi kedai yg ade jual soto aku akan rembat soto dlu .. smpai pening laki aku asyik order soto je ..memang terbaik .. kena mak mertua aku masak dgn masak kicap ..perghh !! meleleh ...


Nasi Lemak Telur Mata 



sirap bandung laici selasih


milo ais tabur


bubur pulut hitam



Bubur Kacang Durian


Rojak Petis


Rojak Tepung



ubi rebus sambal ikan bilis



sekian ..
info mat gebu

2 000 orang doakan erin pregnant:

azizah :) said... [Reply]

erinn! terliurnya.. nape post makanan sedap2.. wuaa susahnya nak dapat makanan2 tu kat sabah ni..huhuhu

erin moshimoshi said... [Reply]

@azizah :) haish sorry2 ... ehhehe susah ke jijah sana ..kesiannya erin tgok ..smbal belacan sdp kan2