moving idea : grill rumah



hari ni bermula la entry bab rumah dan kelengkapan rumah ...
hari ni topik kite grill rumah okey ...
tanpe grill...kiteorang tak akan dapat pindah masuk umah tu... tu lah bende pertama yang sangat2 penting tuk kami buat selepas dapat kunci... sebelum kite hias2 rumah dengan lampu2 dan perabot2...
sebelum ko berangan nak buat macam2 kat umah ko nih...

nak cerite pasal grill..
memang agak susah tuk kami yang tak tau menahu ape2 pasal bendalah nih... rupernyer..macam2 jenis..macam2 design...macam2 hal kene amik kire gak heh... pening...pitam.. mabuk semua ade...
cantik tu semua cantik bajet kena keruk2 segala macam bank ...
nasib mummy berhati mulia membantu anakmu .. thanks my mom ..
kalau semua urusan aku n suami kene settlekan mmg dh prepare hape2 la kat rumah tu ...




 


grill pilihan...?? memula...kiteorang nak kan grill yang simple2 jer..
tapi my mom minta grill steell .. grlpps .. aku pun tye member yg kat mana ade buat gril steell
sekali grill steel mahal nauzubillah .. x jadi cancel ...
sian org tua aku terpelekik nnti ...  yang macam banyak umah suker buat sekarang...kire trend ar.. kaler putih..line2 melintang lurus tu..atau bentuk S... grill macam tu pon tak mahal sangat..kire lebih kurang belas2 ringgit  sekaki..[ikut saiz material tu] trendy skrg putih kan ...
 
aku amik wrought iron tapi warna putih... tapi wrought iron mahal hooiii.... tuk umah kiteorang...paling murah pon dapat antara 4-5 ribu..pengsan..
tapi antara kawan2 dapat harge 4k ++ ok la tu pakai lama kan ... tak per...nanti2...lepas 6-7 tahun.. patern dh macam2 boleh amik yg rare skit kan2

tapi bukan senang jugak nak penuhi kehendak tu... material matel...lain dengan material wrought iron... takut nanti ape yang di pilih akan jadi punce umah kami di pecah pencurik... sebab material matel agak 'ringan' sikit berbanding wrought iron..
p/s : yeayy lagi 2,3 hari siap la grill kami

6 000 orang doakan erin pregnant:

puan.mila said... [Reply]

bestnya erin dh ada umah sndiri..asben mila ada umah sndiri tp dbg sewa kt org..bleh cmtu?? haha

nmS said... [Reply]

seronoknya dah ada rumah sendiri. mintak2 la dipermudahkan, nak ada rumah sendiri jugak. :D

dhiera said... [Reply]

best ye erin ada rumah sendiri. rezeki erin berada disitu.
kami ni macam belum sesuai lagi untuk beli rumah.

BUNDA a.k.a KN said... [Reply]

salam ukhuwah dari bunda

misikahwin said... [Reply]

huhuh.. seronok nye dah start deco2 umah... eh grill pun kire deco ke? :D

azizah :) said... [Reply]

erin..bestnya ada rumah sendiri... boleh hias2 rumah..sangat la seronok! mungkin rezeki erin di situ dulu..