Pregnancy : 35weeks


ok..dah berapa hari aku tak update..alih2 kandungan 35minggu je kan...skang ni nak kate malas nak update tu bukan la..aku rajin je..cume..sekarang tengok hp pun dah bercinta apatah lg dok ngadap lappy..rase senak perut..sekarang ni aku  dok nyandar kat sofa..moment indah ni..rase tak best pulak kalu tak kongsi..al maklum la aku sekarang ni mudah lupe..dalam ni jelah aku terbit kan memoir aku and keluargaku..

Diam tak diam, dah hampir 9 bulan usia kandungan aku. Setakat check up minggu ke 34, baby is doing well. Semakin aktif, semakin pandai. Bila ayah dia  letak je tangan atas perut ummi, terus baby respon. Padahal sebelum tu baby dah lama senyap. Tidur sama dengan ibu agaknya. So, semakin rancak la ayah dia melayan baby meliuk lentok dalam perut ni. dulu2 baby segan je nak melentok2 bile ayah usik... sekarang makin action perut ni..umi baby ni pulak, semakin hari semakin tak larat. Bangun tidur sakit-sakit badan. Sakit pinggang dan belakang semakin kerap. Kadang-kadang rasa badan nak patah dua. Bangun ke toilet di pun bercinta sangat ... Tidur malam kepanasan yang agak pelik, sampai berjam-jam baru boleh lena. laki aku pun kdg2 ikut sama tidur lewat..Heh sorry sayang. Sekarang ni berdiri lama sikit, bila bangun rasa nak pitam. time shopping sikit buat kerja rumah sikit je Baby pulak rajin sangat mengeras sekarang ni, sampai senget perut umi. Bila umi sakit sebab baby mengeras, ayah pujuk-pujuk baby suruh duduk betul-betul dalam perut umi.. sayang xlarat dah nak bawak rasa mcm brt je bhgian bawah nie... bile jalan jauh2 sikit je dh benjol2..

rase nak cite dulu about things happened this few day..takde ape la sangat..cume since da berubah masuk minggu ke 35 ni..memang terase la perubahannye..
  • makin cepat panas and makin cepat berpeluh
  • strech mark berleluasa
  • berat on off
  • baby gerak sampai nampak bonjol-bonjol kat perut
  • sensitip melampau
  • sakit pinggang dan susah nak gerak
  • berdiri da tak stabil
  • muke kembang..hidung kembang..hopefully boleh kembali ke bentuk asal..
  • kehitaman bawah leher dan ketiak adelah melampau
  • kaki dan tangan alhamdulillah x bengkak2.. syukur sangat
  • makin kerap cramp..tapi lately ni cramp kat bawah perut

5 000 orang doakan erin pregnant:

yan_ummi aathif said... [Reply]

Baby boy ea??

Semoga Di permudahkan time deliver nt, dah dekat dah tu...

Dhiera nadhirah said... [Reply]

tahniah erin. kejap je lagi keluar la baby

Ara Ila said... [Reply]

Assalamualaikum dear
Mengandung sulung ke? Semoga semuanya selamat dan dipermudahkanlah hendaknya... :)

ziezah.com said... [Reply]

tahniah erin..hehe bestnya baca! nak lalui lagi zaman pregnant ni..tp belum ada rezeki adik hakimi..

erin dah cukup bulan..jaga diri baik2 yer.. semoga di permudahkan bersalin nanti. amin

aquarius morius said... [Reply]

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur