ALHAMDULILLAH !! rezeki ALLAH !! =)

  Syukur kehadrat ilahi akhirnya penantian dan kesabaran kami dimakbul olehNYA..sungguh tak terkata la.. disaat kesedihan,merintih doa padaNYA aku dan suami diberi keajaiban yang sungguh xternilai....X tergambar kegembiraan di lubuk hati kami.. 2tahun lebih penantian kami..now dah 7 bulan kandungan ku.. *lama xhupdate kan*
 
Alhamdulillah,erin disahkan pregnant. Masa 1st dapat tahu hari tu pun dalam 4-5weeks rasanya. Tak berani nak bagitahu sapa2 sebab takut pape jadi sebab tu silent dlm ni. Tapi rasa nak menulis juga coretan kat belog supaya ada kenangan nak baca dikemudian hari. Orang ramai cakap jangan cakap kat sesiapa yang kita ni preggy, sebab kita tak tahu apa nak jadi dikemudian hari kan, tapi semuanya terletak pada takdir dan rezeki dari Allah sebenarnya. erin pun just bagitahu family je. itupun family in law dpt tahu kandungan dah 12weeks.gara2 suami la dok muntah2 depan MIL ..

Okeylah nak cerita detik2 masa first dapat tahu.

Bermula kisah pagi tu aku buat la UPT for first urine kan. Masa tu tak berharap apa2 pun sebabnya past 2years bile lewat je nak test and bile buat mesti kuar 1 line je. :( Pastu dah celup n biarkan la kat situ mandi2 n masa nak amek wuduk tgk kat sink. Ermm okey, 1 line je. Dah agak dah. terus buang dlm plastik sampah toilet aku. masa tu test dekat rumah parent aku..Pastu masa nak buang tu aku tenung betul2 lg sekali memang nampak 1 line, okelah aku redha masa tu ..terus solat subuh and mengaji sikit dgn harapan allah berilah kami keajaiban ..baring2 ah kejap sampai pukul 8pg aku tersedar tibe2 tergerak nak korek balik plastik sampah tu utk tgk upt tu... 
 
 
 
mcm ada faint line je.Sampai pening okey tenung upt tu. Pastu mmg tenunggg lagi eh mcm ada je. aku xpuas hati tanya member whatsapp aku.sekali diaorang ckp insyaallah ade.. aduh hati ni gelonjak2 nak bgtahu hubby . terus call suami aku ckp bie nnti amik dekat rumah clear blue digital.. ayg nak test utk tahu pregnant ke tak.. suami ckp oke je ..dia bkn de perasaan lg masa tu sebab xnak kepoh2 dulu...
 
Pastu dok terngiang2 la tgk upt tu. tak tenang rasanya. tak sabar rasa nak buat lagi sekali.
Then hubby aku balik je keje terus aku mintak cbd tu..tp aku x delah test malam tu aku test pagi2 mcm biasa sebelum solat subuh tu. Tapi sangat accurate. Ikutkan hati nak je buat malam tu, tapi sabarkan hati nak buat pagijugak ...


Dah pagi tu terasa nak p toilet, terus tadah urine. Tak lena tido weh malam tu wa cakap lu. haha. lawak gila. Pastu terus amek UPT clearblue tu n celup. Dia kena tunggu dalam 3 minit macam tu baru keluar 'Pregnant' or 'Not Pregnant' n baru keluar brape weeks dah pregnant. Haa canggih na. hikhik. Dah tunggu 3 minit, masa tu tgh gosok gigi n cuci muka, tetiba keluar 'Pregnant'. 




hasilnya .....









hurmmmmmmmm





hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



















 
*ALHAMDULILAH*
ya Allah, Tuhan je tahu perasaan time tu. Syukur sangat. pastu tunggu plak dia keluar 1-2 weeks.



Alhamdulillah atas satu lagi perasaan yang tak terungkap. one moment yg paling indah selepas nikah. ini lah dia dan hari2 mendatang akan membawa seribu moment pada bakal2 ibu kan. Kepada yang mendoakan aku, terima kasih banyak2. in sha Allah sesiapa yang sedang ber TTC tu im spreading the baby dust to all of you. Semoga ada rezeki kita semua melalui moment2 terindah dalam kehidupan. in sha Allah. Doakan baby dan ummi sentiasa dilindungi dan diberkati sehingga akhir perjalanan hidup kami. Ameen.
 
=))

10 000 orang doakan erin pregnant:

Puan Awin said... [Reply]

alhamdululillah...tahniah awk....tak lama lagi bakal bergelar ibu....berkat kesabaran awk n husband, akhirnya membuahkan hasil....

Amanda Suria said... [Reply]

Tahniah Erin....jaga kandungan..2 bln je lg kan...

nuriz iman said... [Reply]

Tahniah sis!

BaTiK_PiNk said... [Reply]

Tahniah Erin!

Puan Awin said... [Reply]

@Puan Awin **alhamdulillah....

ziezah.com said... [Reply]

Alhamdulillah erin.. sesungguhnya Allah maha Mengetahui.. dia akan beri rezeki anak bila tiba masanya... tahniah erin. jaga diri n baby baik2 k.. moga selamat bersalin

Masmira Masri said... [Reply]

alhamdulillah congrats,
bestnya.
moment paling indah

jemput bw entry baru xberapa nk baru kita
http://myaleo.blogspot.com/2014/09/maryamjameela-bt-juleofauzl.html

Ziema said... [Reply]

Tahniah!!:)

Glory jane said... [Reply]

Tahniah Erin...

Erin, saya tag erin untuk satu GA ni, boleh?
Kalau saya up entry, nanti saya bgtau erin ye.

Ania said... [Reply]

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)