henna design

hai hello hello :)




sekarang citer hennA la ..xpernah aku bukak cter henna aka inai nie ...
selalu nye tengok orang punye inai je ..mcm nak je pakai ..dlu inai pkai kat kuku je xde kat jari2 smpai ke siku .
aummm ade ke pkai smpai siku ??

mmg dari dulu lagi aku mmg niat, kalau nk kawen nnt, ak nak guna inai daun.. tapi orang kata inai tiub lagi merah ..betul ke yer ?
daun inai tu digiling/ditumbuk halussss..
untuk henna design pulak, aku xtahu nak book nan sape ..sekarang xfikir lagi ...


skrg ni tgh survey2 design yg berkenan di hati n nk tunjuk kt akak yg nk buat henna tu nnt..tp yg paling berkenan di hati, henna ape cunz ek ?




aku dah terbekenan lak nan inai ayu raudhah ni .. mcm mana ek ?

korang rasa mana ok pakai ..aku nikah awal 2 minggu ...
pakai inai masa nikah ke sanding ?
nanti sanding hilang x ek ?

13 000 orang doakan erin pregnant:

syaz@rozelt said... [Reply]

mmg kena cari btol2 ..sekarang banyak yg x terang n cepat pudar la..hhuu

erin moshimoshi said... [Reply]

tu la susah nak cri nie :(

Miss Ika said... [Reply]

Inai tube pun pekat jugak. Kalau inai daun ni kena tanya orang tua-tua la yang lebih tau cmne cara nak bagi pekat. Sbb dulu saja-saja pkai color dia tak merah, more to orange color.

Tp kalau senang, better inai tube je. Masa nikah cute kalau just inai kat jari yang biasa tu without henna design. Nanti masa sanding baru buat henna.

It's on your hand, dear. Kalau dah minat, just go for it.

Gud luck. :)

Cik Syazal said... [Reply]

haii,erin... hmmm,sy pn ske inai ayu raudhah... cantik sgt... dh book dh inai n siap bgtau kt akak 2 nk wt sebijik cm inai ayu raudhah... hehehe... tp sy kt kedah.. kt belah erin x tau kt mna... rsanya baik erin pkai msa sanding... sbb inai 2 thn 2 weeks jer.. slp2 lbh awl dri 2...

erin moshimoshi said... [Reply]

tq cik syazal :) erin nak tahu tu la better bile pakai nye

ika : tq babe ... erin suke pndpt ika

maszull said... [Reply]

assalamualaikum erin...inai mmg cantik kalau pakai bila dah dekat hari nak bernikah sekurang2nya 2 atau 1 sebelum bernikah...mama nak bagi alamat ni yer...x malu mama ni kan siap nak kad lg...hehehehhe...

Normas Mohd Noah
No.28 Jalan Pulai Perdana 2/4,
Taman Sri Pulai Perdana,
81110 Skudai,Johor.

mekacih erin sbb menyusahkn erin jer...:)

erin moshimoshi said... [Reply]

boleh je la mama ...
xnyusahkan punnn

laskar pelangi said... [Reply]

ada dengar org ckap..pakai inai ukir2 ni salah disisi agama.sbb tiru macam india..cuba tanya ustaz untuk lebih lanjut =.=

Reensyarinie said... [Reply]

inai daun xbpe merah tp mmg thn lama kat jari...tp kalu inai tube mmg merah pekat tp sekejap je thnnya..inai daun pun boleh buat merah kena tny org2 tua la camne..wow cantik la ayu raudhah punya...ape kate masa nikah pakai inai kat jari je..nt yg lukis2 tu pakai masa sanding...tp masa sanding tu...erin boleh tmbh lagi inai kat jari kalau masa tu dh xmerah..just bg suggestion kat erin..btw congrats erin..selalu sis jd silent reader je :p

erin moshimoshi said... [Reply]

tu la sis ... tq 4 suggest ...
erin blur tiub n inai daun ..
heehehhe silent readers yeee

~ a for ana ~ said... [Reply]

hi! ana pun b2b muar jgk! ade suggestion x henna area kt muar?ana pun nk cr gak..heheh

erin moshimoshi said... [Reply]

@~ a for ana ~erin pun tgh mncri je nie

aNatAsHA fOeVer said... [Reply]

@~ a for ana ~
area muar kalau nak pasang /lukis inai boleh contact sy di no 0107177122 (intan) :)