seronoknye

hi semua 0_0

bestnya jadi macam awak ..best la jadi macam awak, hidup senang

best la jadi awak,  cantik kemain.

best la jadi macam awak, tu, best la jadi awak, ni..

awak bahagia nan suami awak , tunang awak ..

awak boleh buat mcm2 saya ape pun xde idea .. damnn

sob .. mcm aku xbahagia pulak :-p


kenapa kowang mesti teruk kan siri sendiri ? ni kan semua takdir n ketentuan ilahi .. kite kena berbangga dgn diri sendiri .. jgn mudah mengeluh melatah .. xbersyukur lagi ke ape yang kite ade selama nie ? xpuas lagi kah?
hurmm pernah x kite berusaha keras untuk ubah cara hidup kite ? 

aku teringat lagi zamn sekolah .ala ala hingusan lagi .. budak2 remaja jgn ckp la ...
berpeleseran ... rempit sana .. tayang segala nye sana sini .. hurmm dunia dunia ..akhirat x lagi ..

orang yang mengutuk orang tu .aku rasa masih lagi ade ruang insaf .. ALLAH MAHA ADIL .. aku tahu tu semua
dari zaman tok adam parent aku . kwn2 aku nasihatkan aku .. bnda orang yang cerita tntg kite mmg xkan lepas  la .mmg ade je ..xkan berhenti ..lori kena lenyek nan lori taik baru tahu nak behenti mengata .. sedar2 la kowang pun bknnye baek sangat . kalau jatuh pd korang xpun family korang sedih x ?


ada yang hidup mewah, duit dah boleh buat cungkil gigi. tapi selalu saja di timpa masalah. lkowang xtahu semua tue ..ingat orang kaya ni senang ke ? banyak tggung jawab dye .byr hutang sanne sini ..bayar gaji pekerja .. bayr sewa .. ingat blh korek celah dinding ke duit tu . ha kuar pon 1000 .. xde kan ..?



bersyukur lah dengan apa yang ada. mungkin orang yang kita kagumi kelebihannya, sebaliknya, dia akan lebih bersyukur kalau dia menjadi diri kita. bersyukurlah yang kita masih boleh menjadi diri sendiri, dan mampu berusaha untuk dapat apa yang di inginkan. 



wahh emo sudah aku pepagi mcm ni .. ini sekadar renungan bg yang lemah perhatian ..
bukan xde kena mengena nan diri yang menaip entri ni ..
wink2 ...

salam :)



5 000 orang doakan erin pregnant:

Chaza said... [Reply]

bersyukur dengan apa yang kita ada.!hmph.kadang benda tu yang paling susah nak buat.sebab selalu banding kan dengan orang lain.
saya selalu gak compare diri sendiri dengn orang lain.tapi more to positive lah.nak perbaiki kehidupan sendiri..
=)

erin moshimoshi said... [Reply]

chaza :: mmg kebanyakan mcm tue ... xpe kit msh ade kesempatan berubah :)

Fariza said... [Reply]

ye. bersyukur apa yg ada. lebih bahagia hidup sederhana, perwatakan sederhana :) rezeki dan ujian masing2 :)

K.I.N.A said... [Reply]

bila bersyukur, semakin byk rezeki Allah bagi..insyaAllah..:)

erin moshimoshi said... [Reply]

betul tu kawan ku ...