100 days VS checklist



ahhh mcm mana perasaan korang bile dapat tahu 100 hari lagi ? happy , nervous , scary ?
ahaaa aku nak tahu ? perasaan debar gedukgeduk je jantung nie .. 
100 hari aku jatuh pada hari khamis la .. kenapa x hari jumaat hehehe ..
nak tahu ape aku dh siap ?
semua barang dh beli cume x pack2 ...

bekas hantaran smlm aku dh beli ... blh tahan murah la
jauh di parit jawa aku beli ehhe ...
blh jadi bridezilla mcm ni kan2 ..

1- kad 

hurmmm dah dapat draft . tapi tula parent i ckp ade yang x puas hati . so dh print out n edit ..
then g balik semula kedai dye nanti tunjuk depan2 . susah pakai email .. tula kalau kad ade 2 jenis ...
1 VIP 1 BIASA...

2- legal document 

hurmmm cume kursus je dah .. mcm ne lepas nie ek ? g pejabat agama mnx borang nikah n hiv test ke ?
ade checklist bawah mana yang dh..






seeee checklist i dibawah ... banyak lagi merah kan ?






1.Nikah, bersanding, bertandang
Tarikh nikah : not yet
Tarikh bersanding : 25 FEB 2012
Tarikh bertandang : 26 FEB 2012

2.Kursus kahwin & legal documents
Kursus kahwin : done!
Borang nikah : pending !
HIV Test : pending!
Tok kadi & saksi : dad urus!

3.Venue
Nikah : masjid
Bersanding : Bukit pasir muar
Bertandang : Simpang Baba Muar

4. Catering & Kanopi
Catering : Booked ! dad :)
Kanopi : booked! dad 

5. Pelamin & Deco
Bersanding : done.
Bertandang : done.
Tempat kek : done.

6. Photographer
Pre wedding : pending !
Nikah : booked! deposit paid Rm400 saluddin
Bersanding : booked! deposit paid Rm400 saluddin
Bertandang : done ! alice shah studio family in law

7. themes 
Nikah : peach
Bersanding : Gold + silver + tourqoise
Bertandang : purple + white

8. Wedding outfit
Nikah : WP urus
Bersanding : Pending !
Bertandang : pending !

9. Makeup
Nikah : pending ! Sbb x confirm tarikh :(
Bersanding : done! Serie
Bertandang : done! Serie

10. Bunga pahar
Bersanding : done!
Bertandang : done!

11.Wedding favors
Bersanding    :done!tggl pack
VIP BRIDE  : done!
Bertandang    :done! tggl pack

12. Rings
For me : pending!
For him : pending !

13. Invitation cards
Booked !

14. Handbouquet
Nikah : Booked
Bersanding : booked !
Bertandang : booked !


15. Guestlist
On going !

16. Ceremony entertainment
Kompang : done!
Kugiran Band : done!
Lain2 : dad urus !

17. Family attire
Perempuan : done!
Lelaki    : done!

18. Pengapit's Attire
Bersanding : done! my bff
Bertandang : done! my bff

19. Wedding shoes
Nikah : pending!
Bersanding : pending !
Bertandang : pending !

20. Wedding props
Signage : pending ! xtahu nak wat cm mana lagi
Bunga Manggar : done ! tggl tggu cucuk saje
Guestbook : pending ! tggu kak lynda
Banner    : SPONSORED !
Bunting   : SPONSORED !

21. treatment
SPA        : pending !
Facial       : pendng !
Manicure  : pending !

22. Honeymoon plan : DONE!
KRABI
KOREA hujung 2012 insya allah :)

23. Hantaran
Deco hantaran : pending ! D.I.Y

24.  HOUSE after married : DONE ! :)

10 000 orang doakan erin pregnant:

kaklong said... [Reply]

aik, cik puteri kak long tgk cincin pending? ayooo...ken cepat tu dik, sebab sekarang emas mahal balik dah...

tp kalo beli selain meas blh lagi kot tgu mega year end sales dah strt ni, dh blh beli la kot kan...:)

pe pun, good luck, kita pun dekat sama je lagi ni kan...majlis nyer kan

erin moshimoshi said... [Reply]

tu la kak long .. smlm erin tgok emas dh nek 194 xslap ... erin nak tggu tunang erin beli cincin hurm haram lmbt je kepala dye tu ..

xpela nnti2 ...

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said... [Reply]

ayorkk byk merah lagi nie...

my advice wedding shoes nie better erin cari satu kaler yg msk dgn semua jek kalo tak sempat dah...sbb sekurangnya kan erin leh guna pakai lepas khwn kan...

wedding outfits pending lagi ke dear??? what happend??? aag betul kata kak long tu emas harga dier naik semula....tu sbb tunang eimy beli cincin nikah cepat2 sbb dia da kena ms beli cincin tunang harga tinggi...

100 days to go!!!
bride zilla mood tueee!!!

erin moshimoshi said... [Reply]

huuhhuuh eirny .. erin pon dh blur nie ..
tunang erin susah .. pada u beli dpn kite ke ..
or dye beli nan parent dye je ??

ha outfits nak g nanti .. dlm 2 3 hari lg

e k i n ♥ y u s r i said... [Reply]

3 bulan x lame dah tue
huhuhuhu

BLuRpL3 said... [Reply]

Wah....gud job erin...
yang penting house after married done.
semangat betul..hehhee

nasha_libra said... [Reply]

wahhh!!erin,almost 80% done ek??kte nye banyak lg xsiap,even bunga pahar n sgala jnis bunga pun xbuat lg,memg konpem kelam kabut la kte nanti,haha!!;p

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said... [Reply]

its better beli depan kita sebab cincin nikah kita yg nak pakai kan...even tunang erin bw parents pun still erin kena tgk gak...kang d buat tak puas hati susah lak...huhuhuu....

survey betul2 kedai emas nie....kekdg kedai emas yg cina2 lama nie lagu berbaloi beli dr yg brand2...

dhiera said... [Reply]

aiyak..dah tinggal 100 hari je ni!
chaiyaok!

erin moshimoshi said... [Reply]

blurp : hehehe jgn bace house after married malu i yuk ...

nasha : hahahaha erin pun bunga pahar slow2 lagi ha ...

eimy : oh gitu ea... aah ek kadang2 habib la poh kong la x berbaloi ek emas dye ... nk kan kotak je x nice

dhiera : u lg bape hari ?