d.i.y bunga tisu

salam n selamat tengah hari semua
wahh semua sibuk about wedding n about rumah tangga ek ..
erin lak sibuk d.i.y bunga tisu
dulu ngok sekarang yeay !
puas erin cri video n wat rujukan kat semua bride2 yang dh berjaya menghasilkan bunga tisu ..

semalam jalan wift tunang maklumlah cuti sultan johor kan
so masa ni la ade masa .. sggh daiso jap ea sayang nak g beli kertas flower paper
last2 aku punye menjajo carik tunang lak jumpe dulu . ehehhe ..
bile dh jumpe dh tahu daiso byk lak kedai daiso tnpa di rancang kite jumpe ..

nak beli lantern ball tapi bazir lak .. sebab lari bajet ..
laen kali je pergi ehe . lets d.i.y

ade dua jenis ye kawan2 .. pakai flower paper boleh
pakai crepe paper pun boleh ..cume crepe paper susah nak nmpk halus bunga nye
erin dh cube dua2 jenis dh


maaf lupe nak wat ukuran n semua la ..
now u all potong min 6 helai .. jadikan empat segi tepat .
then korang amik dawai halus ikat di tengah2 kertas tisu nie .
setelah itu potong kiri kanan mnjadi kan bentuk kelopak2 nanti



then korang kepak kan kertas flower paper nie ..
supaya senang nak tarik setiap helaian ye 



lepas tu tarik ke atas setiap helaian tu satu demi satu .
kalau boleh smpai habis hujung kedut tue ..
nanti ujung xnmpk lompong 


see saya wat .. separuh kelopak bunga sudah terserlah 
tggl sebelah sahaja lagi ye ..



tadaaaaa ni la hasil yang sesimple2 nye ..
kalau nak lagi crowded bunga nye.. letak la 7,8 helaian  
ikut keselesaan korang la yerk ..
erin hanya guna 6 je .. itu pun dah nice 


corse beli flower paper ni hanya 5.00 dalam ade 14 keping .
campur  crepe paper saya guna satu paket boleh dapat 8 kuntum bunga
maknenye sekuntum bunga kite baru guna 0.13 sen sahaja ..jimat kan ?
xyah beli bunga2 plastik kat luar sana .:)


benda ni saya nak letak di dulang hantaran saya .. kalau digunakan for bunga telur pun nice dear..
kata satu dulang hantaran memerlukan 10 bunga so senang je .. saya cume keluarkan duit bape sen je .
jimat tahu 

18 000 orang doakan erin pregnant:

~ NANA ~ said... [Reply]

good job erin! :)

erin moshimoshi said... [Reply]

semua titik ajar korang .. suke2 ..tq dear

BLuRpL3 said... [Reply]

wahh nice2 erin! nak blaja buat jugak la =)

ni@ @in said... [Reply]

cantik...

erin moshimoshi said... [Reply]

bljr la dear .. ok je ni .senang

Fariza said... [Reply]

wow. rajin. tahniah :)

ayne said... [Reply]

nampak macam senang n cantik.. ley try ni..

dhiera said... [Reply]

saya plak guna crepe paper flower sebagai hiasan hantaran hari tu~

♕ niaa ♔ said... [Reply]

erin bunga nih dia susun 6 lapis ke???pas 2 mcm ne nk pusing jadi kelopak dia???menarik nk try la

erin moshimoshi said... [Reply]

dhiera : msti cntik kan wat la review

nia : yup dear 6 lapis ..then buat bntuk kipas ...then amik setiap helaian tu tarik kan ke atas ok ??

♕ niaa ♔ said... [Reply]

ok thanx erin..balik nant nk try buat la.. :))

syed al m said... [Reply]

hi erin,

berminat laa dgn diy project u ni...kalau i nak tempah blh tak??? berapa u charge??? sy bercadang nk bunga ni dlm kuantiti yg byk, lebih kurang 150 kuntum...saiznya besar tak??? email pd sy, bridalsanctuary2@yahoo.com....tqvm dear

erin moshimoshi said... [Reply]

nia : wc dear...good luck ea....


syed : besar jugak la .. nak tempah ? ok i dh pm :)untuk wedding u ke?

Aku said... [Reply]

cemana ye nak bg bunga tu mcm kembang2, sbb sy dah try tarik2 tp mcm ada ruang kosong di kiri n kanan bunga tu

Aku said... [Reply]

cantik. tp nak tanya sket, mcm mana nak bg nampak bunga tu kembang n tak ada ruang kosong di kiri kanan tu, tq

Sweet Emotion said... [Reply]

good job dear.. semangat diy kan?? best2.. nk tanya la.. mne nk beli flower paper & crepe paper ya.. tgh mencari2 gak ni..

Miracles Of Life said... [Reply]

salam..

u ade jual x tissue paper tu?

meazrynn said... [Reply]

salam..
hi sy baru kat sini..
cantik dan kemas bunge awk..memang tengah cari step buat bunge tisu ni..thanks ye..
sudi2 jengah blog sy..:)